Cheesecake-ijs met Oreo koekjes

oreotaart.nl

ingrediënten:

  • ½ vanillestokje
  • 200 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 125 gr suiker
  • 150 gr roomkaas
  • 150 gr Oreo cookies, grof gehakt

Bereidingswijze:

  • Als eerst schraap je uit het vanillestokje het merg en deze breng je vervolgens samen met de melk en bijna alle slagroom aan de kook. Klop de eierdooiers met de suiker en het laatste beetje slagroom kort door.
  • Schenk vervolgens dit mengsel al roerende op de eidooiermassa en klop daarna alles goed door. Giet het mengsel weer terug in de pan. Verwarm dit op laag vuur en lijf roeren totdat het mengsel een beetje dik wordt.
  • Je kan controleren of het goed is met behulp van een spatel, die doop je in de custard en trek vervolgens dat met je vinger een streep doorheen. Wanneer de custard iet meer doorloopt, zit het goed. De temperatuur moet ongeveer 80 ᵒC zijn, het is niet de bedoeling dat het mengsel laat koken.
  • Haal daarna de custard van het vuur en schenk deze met behulp van een zeef in een kom. Doe vervolgens de roomkaas erbij en dit klop je erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen, dit bij een voorkeur in de nacht in de koelkast. Giet vervolgens de afgekoelde custard in de ijsmachine en draai dit tot ijs.
  • Aan het eind voeg je de stukjes Oreo toe.

Adverteerders